Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vlucht vertrekt vanaf Rotterdam Airport in plaats van Schiphol, waar heb ik recht op?

Vraag gesteld door op 30 juni 2022

11 augustus gaan wij op reis. Wij krijgen vandaag te horen van de vliegmaatschappij dat wegens de drukte op Schiphol Amsterdam , onze vlucht gaat via Rotterdam vliegveld ipv Schiphol.
Wij zijn vijf personen met ruim/ handbagage wij zouden met onze eigen vervoer naar Schiphol rijden nu moeten wij met een taxi en nu zeker komen extra kosten erbij. Wie gaat dat vergoeden?

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert


U gaat 11 augustus op reis en u bent geïnformeerd door de luchtvaartmaatschappij dat uw vlucht vanaf een ander vliegveld vertrekt. U vraagt of de kosten voor de taxi worden vergoed.

Omdat u vertrekt vanaf een andere luchthaven dan geboekt, moet de luchtvaartmaatschappij uw schade vergoeden. In dit geval bestaat die uit de extra kosten die u maakt voor uw vervoer naar Rotterdam. Een andere mogelijkheid is dat de luchtvaartmaatschappij vervoer voor u regelt. Bijvoorbeeld een treinkaartje van Schiphol naar Rotterdam airport. Ik raad u aan contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij om na te vragen of zij vervoer regelen.