Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade-expert inschakelen

Vraag gesteld door M. Talebian Yazdi op 3 mei 2022

ik heb een auto gekocht bij een garagehouder. De motor blijkt binnen een maand kapot. De diagnose van een onafhankelijke BMW dealer:
"Er zijn metaaldeeltjes aangetroffen in het oliefilter en zoals op de foto te zien is metaal en koperdelen aan het vanos gedeelte.
Dit alles wijst op een overmatige slijtage in de motor i.c.m. met de oliedrukstoring."

De verkoper wil niet met mij in gesprek gaan. Ik wil dus een zaak beginnen. Mijn vraag is of ik via de ANWB een schaderapport kan laten opstellen met bevindingen, en welke kosten daaraan verbonden zijn. Met dit rapport kan ik vervolgens een zaak aanspannen bij de rechter.
De onafhankelijke BMW dealer heeft alleen een e-mail met bovenstaande diagnose gegeven, en stelt geen officieel rapport op.
 

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert


U heeft een conflict met de garagehouder waar u onlangs een auto heeft gekocht en wil een onafhankelijk schaderapport laten opstellen. U vraagt zich af of de ANWB de benodigde expertise kan uitvoeren.

Expertise

De ANWB voert sinds enige tijd geen expertises meer uit. Voor een expertise kunt u bijvoorbeeld terecht bij DEKRA. Beschikt u over een rechtsbijstandverzekering, dan raad ik u aan die in te schakelen. Zij kunnen de expertise dan eventueel voor u regelen.

Geschillencommissie Voertuigen

En als de garage lid is van de BOVAG (of van de Geschillencommissie Voertuigen), dan kunt u overwegen het geschil aan de Geschillencommissie Voertuigen voor te leggen in plaats van aan de rechter. Dat is een snellere en goedkopere rechtsgang.