Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dubbele toeristenbelasting

Vraag gesteld door H. Holter op 17 juni 2022

Wij hebben in Lelystad een vaste ligplaats voor onze boot waarvoor we €50,- per jaar touristenbelasting betalen. Binnenkort staan we in Lelystad ook een paar dagen op een camping. Moeten we daar dan weer toeristenbelasting betalen? We hebben immers al voor het gehele jaar betaald.

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert


Voor uw boot heeft u een vaste ligplaats in Lelystad. Hiervoor betaalt u jaarlijks €50 toeristenbelasting. Binnenkort staat u ook een paar dagen op  een camping in Lelystad en u wilt weten of u daar dan ook weer toeristenbelasting moet betalen. 

Toeristenbelasting

Toeristenbelasting is een belasting voor mensen die niet in de stad wonen, maar wel gebruik maken van gemeentelijke voorzieningen en faciliteiten in de stad.

Wie betaalt de toeristenbelasting

Toeristenbelasting wordt betaald door degene die een overnachtingsmogelijkheid aanbiedt. Bijvoorbeeld een hotel, camping, jachthaven. Dit bedrag kan worden doorberekend aan de toerist/gast die er overnacht.

Conclusie 

Toeristenbelasting wordt per verblijf geheven. Dat betekent dat u zowel op de camping als in de jachthaven toeristenbelasting betaalt. 

Op de website van de gemeente Lelystad vindt u meer informatie over toeristenbelasting. Heeft u meer vragen, neem dan contact op met het gemeentehuis in Lelystad.