Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete en rijverbod voor verkeersovertreding Duitsland

Vraag gesteld door R.P. den Houting op 28 juni 2022

Ik Ik heb een boete ontvangen het, en reeds betaald. er staat ook een rijverbod van 1 maand. totaal onduidelijk is wanneer het rijverbod ingaat en hoe dat werkt. een dagtekening ontbreekt. Daardoor niet herleidbaar, de overtreding datum is helder de foto ook. Ik ben het eens met de bekeuring  en heb betaald. het rijverbod is echter totaal onbegrijpelijk. een vage tekst zegt iets over 4 maanden. Graag reactie want ik snap er niets meer van.

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een boete voor een verkeersovertreding in Duitsland gekregen en betaald. Naast de boete heeft u ook een rijverbod gekregen. U weet niet wanneer dit ingaat.

Voor veel overtredingen in Duitsland wordt niet alleen een boete opgelegd, maar ook een rijverbod. In uw geval van 4 maanden. Dit rijverbod moet in/op uw rijbewijs worden aangetekend. Hoe dit wordt aangetekend in het rijbewijs verschilt per 'Bussgeldstelle', de instantie die de boete en het rijverbod oplegt. Vaak moet (een kopie van) het rijbewijs worden opgestuurd, maar dat is niet in alle gevallen zo. U kunt het beste met de 'Bussgeldstelle' contact opnemen over de wijze waarop het rijverbod op uw rijbewijs kan worden aangetekend.

Overigens, het rijverbod geldt alleen voor Duitsland.

Meer informatie over buitenlandse boetes kunt u lezen op onze website.