Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verhuren chalet

Vraag gesteld door Laatjes op 16 november 2015

Hoi, ik heb een chalet gekocht en verhuurd. De man die de camping pacht, en de camping runt, heeft toen toestemming gegeven om het altijd te verhuren zonder dat wij daar huurpenningen voor moeten afdragen. Nu komt hij in een keer met de mededeling dat wij in 2016 wel moeten afdragen. Daarnaast komt hij met een afrekening van gas licht en water terwijl wij geen voor opname en na opname hebben gezien. Ik heb het gevoel dat hij mij nu besodemieterd. Wat zijn mijn rechten?

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een chalet gekocht en u verhuurt deze momenteel. De campingeigenaar heeft bij aanvang toestemming gegeven het chalet te verhuren om niet. Nu vraagt de campingeigenaar een bijdrage voor 2016 en heeft u daarnaast een eindafrekening voor gas, water en licht ontvangen. 

Bijdrage verhuur

Als er inderdaad is afgesproken dat er nimmer kosten in rekening worden gebracht, dan kunt u hier een beroep op doen. U moet dit dan wel kunnen aantonen. Een mondelinge afspraak is rechtsgeldig, maar lastig (of niet) te bewijzen. Het is toegestaan dat de campingeigenaar een bijdrage vraagt voor het volgende jaar. 

Servicekosten

Ik adviseer u een specificatie op te vragen van de opnamestanden, u heeft namelijk het recht dit in te zien en te kunnen controleren of deze gegevens correct zijn.