Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Passagiers van huurauto Hertz Italie uitgesloten van dekking WA verzekering

Vraag gesteld door Frans_46 op 7 juli 2016

Mijn zoon wil een auto huren tijdens zijn vakantie in Italie. Tijdens het uitzoeken van een huurauto via internet is hij er achter gekomen dat Hertz, anders dan de andere autoverhuurbedrijven die in Italie actief zijn, een ander beleid heeft ten aanzien van de WA dekking op het voertuig, Third Party Liability (TPL) genoemd. Normaliter dekt de WA verzekering schade aan derden. Onder derden wordt iedereen verstaan behalve het bestuurde voertuig zelf en de bestuurder. Dit wordt in de voorwaarden van de meeste andere verhuurders ook expliciet zo uitgelegd. Zo ook bij Hertz in andere Europese landen, behalve in Italie. In Italie geldt volgens Hertz het volgende : Basic insurance includes coverage for bodily injury and property damage incurred by third parties (i.e. bodily injury other than to the renter and other passengers in the Hertz vehicle or property damage other than to the Hertz vehicle) up to EUR 7,500,000.00.
Als je dus met je gezin een auto huurt bij Hertz in Italie dan zijn de gezinsleden van de bestuurder niet WA verzekerd, aldus Hertz. Het lijkt mij dat dit tegen de nationale en de Europese wetgeving in gaat, dus ik heb Hertz tevergeefs meermaals gevraagd om omheldering, maar ze blijven er bij dat de informatie zoals ze die op de site weergeven juist is. Ze geven aan dat je een extra persoonlijke inzittendenverzekering kunt afsluiten maar de dekking van deze verzekering is mijns inziens veel te laag. Kunt u aangeven of Hertz hier de fout in gaat of dat dit juridisch is toegestaan en we dus beter geen auto meer kunnen huren bij Hertz in Italie?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Alvorens uw vraag te kunnen beantwoorden, zou ik u vriendelijk willen verzoeken een kopie van desbetreffende voorwaarden ons per mail te doen toekomen.