Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

kapotte turbo binnen 3 maanden na aankoop tweedehands auto. 3 maanden garantie op de motor. Valt de turbo onder de motor?

Vraag gesteld door nrv op 5 september 2018

Wij hebben een auto gekocht en na 2 maanden had deze geen vermogen meer. Onderzoek laten doen door onze eigen dealer en een offerte gekregen van 1250 euro voor vervanging van de turbo.

Nu heb ik contact met de verkoper van de auto, want ik wil dat die het probleem oplost via de garantie, maar die doet vaag over of dit binnen de garantie valt. ik heb namelijk 3 maanden garantie op de motor.

ik wil graag weten hoe sterk ik sta.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Binnen drie maanden na aanschaf blijkt de turbo defect. Kosten € 1.250,-. Vraag is of de turbo onder de garantie valt. U heeft immers drie maanden garantie op de motor.

Nee, een turbo maakt geen inwendig deel uit van de van een motor.

Wettelijke garantie
Wellicht kunt u als consument nog wél een beroep doen op de wettelijke garantie (conformiteit art 7:17 BW). Een en ander is afhankelijk van onder meer; de koopprijs, bouwjaar, kilometrage en informatie van de verkoper.

Omgekeerde bewijslast
Wanneer er binnen zes maanden na levering zich een gebrek voordoet, dan wordt verondersteld dat het gebrek bij levering reeds aanwezig was, behoudens tegenbewijs van de verkoper.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.