Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

bezwaarschrift indienen Duitse boete

Vraag gesteld door Artemis1976 op 3 november 2015

Ik kreeg een brief uit Keulen.
Anhorung zur Ordnungswirdrigkeit.
Verletze Vorschriften 41 Abs 1 iVm Anlage 2, 49 StVO; 24 StVg; 153BKat.

Als ik het goed begrijp heeft een bewoner uit de straat waar wij hebben geparkeerd aangifte tegen ons gedaan ivm met het niet hebben van embleem tegen Luftverunreinigung (zeichen 270.1 270.2)

We logeerden in een hotel net buiten Keulen. Bij de receptie werd ons verteld waar we buiten de zone konden parkeren. Hier hebben we ook geparkeerd. Voor de zekerheid ook nog in de straat zelf nagevraagd aan een inwoner van Keulen.

Bij terugkomst was onze auto weg gesleept. (na het parkeren van de auto hebben ze borden geplaatst ivm een marathon van de dag erna. ) Ook de weg sleep dienst ( en parkeerwacht) heeft niks over het embleem gezegd.

Nu willen we een bezwaarschrift indienen. Heeft die zin? Zo ja, hoe stel je zo'n bezwaarschrift op. Is er ergens een soort voorbeeldbrief in het Duits.

Alvast bedankt

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Tijdens uw verblijf in Duitsland is uw auto weggesleept vanwege een verkeersovertreding. U vraagt nu of het zin heeft hiertegen bezwaar aan te tekenen.

Doorgaans wordt een auto in Duitsland niet weggesleept vanwege het ontbreken van een Umweltplakette. Ik heb eerder de ide  dat uw auto is weggesleept wegens een parkeerverbod vanwege de plaatselijke marathon.

Ik adviseer u aan opheldering te vragen bij de persoon, zoals vermeld op de brief.

Ik raad u af bezwaar te maken tegen de verkeersboete, tenzij u onomstotelijk kunt bewijzen dat u de overtreding niet begaan heeft. De procedurele kosten in Duitsland zijn aanzienlijk.

Voor meer informatie over boetes Duitsland, verwijs ik u graag naar onze webpagina:'Verkeersboete uit Duitsland'.