Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervallen datum boete Frankrijk

Vraag gesteld door op 23 januari 2022

Ik heb een boete uit Frankrijk op de mat gekregen, waarvan de uiterste betaaldatum inmiddels is verstreken. Ik wil met hen in contact komen om het hier over te hebben. Ik kan echter nergens contactgegevens vinden. Kan iemand mij hierbij helpen aan een chat-service, telefoonnummer, emailadres wat dan ook om hier vragen over te kunnen stellen?

Het gaat nu om een boete voor 3 KM/u te hard die inmiddels is opgelopen tot 180 euro.

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert


U heeft een boete uit Frankrijk ontvangen, waarvan de uiterste betaaltermijn inmiddels is verstreken. U wilt met de instantie in contact komen, maar u kunt geen contactgegevens vinden. 

Franse website, ANTAI

De Franse overheid heeft een duidelijke en betrouwbare website in het Nederlands waar u alle informatie kunt vinden over de boete. Hier staat onder anderen een vertaling van de boete, informatie over de betaling en de bezwaarprocedure.
Indien er een verhoogde boete op de mat is gevallen, maar u nooit eerder een brief heeft ontvangen, neem dan contact op met de Franse instantie. Op het blauwe reclamatieformulier (van de amende forfaitaire majoré) staat een telefoonnummer. Er is een keuzemenu voor Frans of Nederlands. Bespreek met de medewerker de mogelijkheid om toch een lagere boete te ontvangen. 

Meer informatie vindt u op onze pagina's boete uit Frankrijk en verkeersboetes Frankrijk.