Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tips bij het huren van een chalet via een particulier

Vraag gesteld door op 18 december 2021

Wij zijn van plan om een chalet te huren in Italie bij een Nederlandse eigenaar. Wij zijn achter dit huisje gekomen via Facebook. Ook hebben wij contact gehad via Whatsapp. Zij sturen een overeenkomst op met algemene voorwaarden. Omdat het over ongeveer €2000,- gaat, willen we graag weten of zij te vertrouwen zijn. Heeft u misschien advies of tips waarop wij dienen te letten bij de boeking. De eigenaar heeft een eigen website met daarop gegevens van camping, huisje en huurprijzen.
Ik hoor graag van u. Bij voorbaat dank.

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U bent van plan om een chalet in Italië te huren van een Nederlandse eigenaar. U bent aan dit adres gekomen via Facebook en u heeft contact gehad via Whatsapp. U wilt graag weten of het betrouwbaar is en uw vraag is of wij u kunnen adviseren waarop u moet letten bij de boeking. 

Het is nooit helemaal uit te sluiten dat er sprake kan zijn van oplichtingspraktijken. Wij kunnen u geen informatie en ook geen garanties geven over de betrouwbaarheid van de verhuurder. 

In ieder geval kunt u het volgende doen:
-sinds wanneer adverteert hij op Facebook?
-google de gegevens van de verhuurder
-controleer via Streetview het opgegeven adres
-maak gebruik van een huurovereenkomst
-vraag om een kopie van paspoort/ID van de verhuurder
-vraag om reviews / beoordelingen van vorige huurders of zoek hier zelf naar via google
- als u het gehele bedrag ineens moet betalen vraag dan om vooraf de helft van de huursom aan te betalen en het resterende gedeelte te voldoen bij aankomst.

Tenslotte: Twijfelt u, doe het dan niet en reserveer iets via een reisorganisatie.