Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Meer dan één parkeerboete

Vraag gesteld door op 23 januari 2022

Om 19.30 uur arriveerde ik op de parkeerplaats. Ik ben vergeten de parkeer-app aan te zetten. Betaling is uiterlijk 23.00 uur. Ik verwacht meer dan één boete te krijgen. Ik heb de auto niet van de parkeerplaats verplaatst. Zouden meer parkeerboetes gerechtvaardigd zijn of zou ik het recht hebben om bezwaar te maken? (om eigenlijk maar één boete te betalen)?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert


U bent vergeten de parkeer-app aan te zetten, waardoor u niet betaald hebt voor het parkeren. U wilt weten of u één of meer boetes zal krijgen.

U bent per abuis vergeten te betalen voor het parkeren. De 'boetes' betreffen hier naheffingen voor (gemeentelijke) parkeerbelastingen. De kans is aanwezig dat u meerdere naheffingen ontvangt, omdat  de gemeente gerechtigd om bij iedere geconstateerde overtreding betaling te eisen. 

Daar zijn wel grenzen aan, omdat de overheid in strijd met de zorgvuldheid handelt, als het opleggen van naheffingen niet meer in verhouding staat dot het doel (regulering van het parkeren). Zie bijvoorbeelde deze rechterlijke uitspraak.