Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kilometerstand

Vraag gesteld door op 6 december 2021

Mijn vriend heeft een auto gekocht en nu blijkt zijn kilometerstand teruggedraaid. Meer dan 100.000. De auto garage wil deze niet terug nemen en ook geen geld retouren. We hebben deze personen ook een aangetekende brief gestuurd dat hij dit verplicht is omdat hij deze auto met onjuiste informatie heeft verkocht. Maar geen reactie. Wat nu te doen?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een vraag over de koop van een auto waarvan de kilometerstand is teruggedraaid. De verkoper wil hier niets aan doen. U vraagt wat de verdere stappen zijn.

Bij de koop van een auto is de kilometerstand natuurlijk van belang. Klopt deze niet, dan is het in veel gevallen mogelijk om de verkoper hiervoor aan te spreken. U moet wel aantonen met welke kilometerstand de auto is verkocht (staat vaak op de koopovereenkomst) en welke stand de auto daadwerkelijk heeft. Als u kunt bewijzen dat de kilometerstand is teruggedraaid dan kunt u de verkoper aanspreken. In sommige gevallen kunt u zelfs aangifte doen. Leest u: Teruggedraaide kilometerstand - ANWB voor meer informatie. Als de verkoper niet wil meewerken aan een oplossing, dan zult u verdere juridische stappen moeten nemen. Betreft het een Bovag bedrijf, dan kan de zaak worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Voertuigen.  

Is het bedrijf niet aangesloten bij de Geschillencommissie, dan zal de zaak aan de rechter moeten worden voorgelegd.