Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkeersongeval in Duitsland met letsel

Vraag gesteld door op 17 oktober 2021

Mijn zoon heeft een ongeluk gehad in Duitsland de tegen partij heeft licht letsel maar heeft volgens de politie geen aangifte gedaan, nu krijgen we een vragen lijst met code 229 StGB hierop moet we antwoord geven op de vraag "Erklarung zur Aussagedereitschaft und zur sache" wat kun je het beste aankruisen volgens de regels in duitsland " ik geef de daad toe of ik beroep mij op mijn zwijgrecht"

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

Uw zoon is betrokken geweest bij een verkeersongeval in Duistland. De wederpartij heeft letselschade als gevolg van dit ongeval. U heeft een vragenlijst ontvangen uit Duitsland en wilt graag weten of het verstandig is dat uw zoon zich beroept op zijn zwijgrecht of dat uw zoon een verklaring afgeeft.

Het is afhankelijk van de feiten en omstandigheden of het verstandig is om een verklaring af te leggen of om een beroep op het zwijgrecht te doen.

Duitse advocaat

Het is raadzaam om, zeker in zaken waarbij sprake is van letselschade, een gespecialiseerde advocaat te raadplegen. Graag verwijs ik u naar de website van ADAC. waar u een lijst aantreft met gespecialiseerde Duitse advocaten.