Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Recron-voorwaarden omtrent herstructureren

Vraag gesteld door op 29 augustus 2021

Zoals zovele campings is die waar wij een jaarplaats huren ook verkocht en aan een project ontwikkelaar nou is mijn vraag wat word er onder herstructureren verstaan, in de recron voorwaarden staat dat ze concrete plannen en of vergunningen moeten hebben. Bij navraag bij de gemeente hebben ze nog geen contact gehad met de nieuwe eigenaar dus eventuele vergunningen zijn nog niet verleend en of aangevraagd. Is het volgens de recron voorwaarden mogelijk ons ze op te zeggen (dat verwachten we volgende maand een dan één jaar opzegtermijn natuurlijk) of moeten ze echt met plannen vergunningen en dergelijke komen? En wat te doen als ze ons wel opzeggen?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

De camping waar u op staat is overgenomen. U vraagt zich nu af wanneer de regels voor herstructureren gaan gelden.

Herstructurering

In de Recron-voorwaarden is vastgelegd dat de ondernemer de overeenkomst niet zomaar mag opzeggen. Dat mag pas als hij een concreet en uitvoerbaar plan heeft. Dit wil zeggen dat hij de benodigde vergunningen al heeft of dat deze op korte termijn te verwachten zijn. De opzegtermijn is dan een jaar.

Er moet dus een duidelijk plan zijn en vergunningen moeten zijn afgegeven, of op zijn minst binnenkort worden afgegeven. Is dat nog niet het geval, dan mag er niet wegens herstructureren worden opgezegd.

Meer informatie over uw rechten op de camping vindt u op onze website: Recron-voorwaarden voor vaste standplaatsen - ANWB