Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeerboete Kroatië alsnog betalen

Vraag gesteld door op 8 augustus 2021

Goedemiddag, op 7-7-21 heb ik in Kroatië een parkeerboete gekregen waar ik het niet mee eens ben. Ik zat namelijk in de auto. Ik zou graag bezwaar willen maken echter zie ik nergens op het ticket of en hoe dat mogelijk is. Nu ben ik terug in Nederland en heb op jullie site een aantal berichten gelezen over parkeerboetes in Kroatië waarbij het advies is om deze toch in het land zelf te betalen. Er staat op het ticket geen rekening nummer waarop ik het bedrag kan overmaken. Indien nodig kan ik een foto toesturen van het parkeer ticket. Hoor graag uw advies.

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

In Kroatië heeft u een parkeerboete gekregen, waarmee u het niet eens bent. U heeft het ter plaatse niet betaald. Inmiddels bent u weer terug in Nederland en wilt u de boete toch betalen. Er staan echter geen gegevens op waarnaar het bedrag kan worden overgemaakt.

Nu de contactgegevens niet op de bon staan vermeld, dient u af te wachten totdat u een betalingsverzoek krijgt uit Kroatië. Het gaat om een incasso van een civiele vordering, omdat er geen parkeergeld betaald is. Op onze website staat uitgebreide informatie over wat u kunt doen als u een brief uit Kroatië ontvangt.