Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onterechte parkeerboete Luik

Vraag gesteld door op 24 oktober 2021

Volgens de politie in Luik zou ik op een dag in oktober 2021 in Luik mijn voertuig (camper met specifieke uiterlijke kenmerken die ik zelf gemonteerd heb) geparkeerd hebben op een parkeerplaats voor omwonenden. Boete is € 40,-. Ik kan bewijzen dat ik die dag niet in Luik geweest ben en ook mijn camper is daar niet geweest, ik heb daarvan een sluitende km-registratie. Eerst dacht ik dat het om een nepboete ging omdat ik geen  PV-nummer in de brief kan vinden maar het banknr klopt met dat van de politie in Luik. Hoe kan ik nu het beste handelen en zorgen dat deze zaak geseponeerd wordt?
PS.: ik geef hier geen details die op een website terecht kunnen komen. Mocht u nadere info nodig hebben, dan kan dat wat mij betreft 1:1 via e-mail.

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een parkeerboete uit Luik ontvangen. U kunt aantonen dat u en/of uw camper die dag niet in Luik bent geweest. U vraagt hoe u nu het beste kunt handelen.

Wanneer u kunt aantonen dat u de overtreding niet hebt begaan of dat uw camper die dag niet geparkeerd stond. kunt u in bezwaar gaan tegen de bekeuring. U moet dan het bewijs meesturen. Hoe u dat doet, staat doorgaans vermeld in de bekeuring zelf. Zo niet, dan kunt u hiernaar informeren bij de instantie die de bekeuring heeft afgegeven.

Wanneer u de boete betaald, dan kunt u niet meer in bezwaar gaan. De zaak is dan afgehandeld.