Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Afleveringskosten

Vraag gesteld door op 28 augustus 2021

een officiele renault dealer heeft een occasion op internet staan voor een bepaald bedrag, we zijn bij de dealer geweest en kregen toen vervolgens een uitgeprinte offerte met hetzelfde bedrag als verkoopbedrag, vervolgens kwam op dat verkoopbedrag nog 695 euro bij, volgens mij mag dat niet, in het bedrag dat als verkoopprijs genoemd is hadden dan toch die 695 euro bij in moeten zitten?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U wilt een occasion kopen, die op internet voor een bepaalde prijs te koop stond. Bij de dealer bleek dat boven dat bedrag nog € 695 komt. U vraagt of dat is toegestaan.

Als het gaat om onvermijdbare en voorzienbare kosten (‘kosten rijklaar maken’) moeten deze in de prijs zijn opgenomen. Dit staat ook in de BOVAG-voorwaarden. Maar wilt u extra accessoires of onderdelen, dan moet u hier ook extra voor betalen.

Wanneer het bedrag van € 695 voor kosten rijklaar maken in rekening worden gebracht, kunt u de verkoper hierop wijzen. Mocht de verkoper toch vasthouden aan dit bedrag, dan kunt u met een geschil naar de Geschillencommissie Voertuigen. De dealer moet dan wel aangesloten zijn bij de BOVAG.

Autoriteit Consument en Markt (ACM)
Moet u toch deze onvermijdbare en voorzienbare kosten betalen, dan kunt u dit ook melden bij de ACM. Ondernemers die bovenstaande regel overtreden kunnen een forse boete tegemoet zien.

Meer informatie over kosten rijklaar maken kunt u lezen op onze website.