Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Voorgestelde vervanging gasklep

Vraag gesteld door op 4 mei 2021

ca. 3 maanden geleden viel het gas terug op nul en stond ik stil.
Garage stelde na eerste onderzoek vast dat de gasklep (dit is de naam die ik mij herinner) vervangen diende te worden. Door omstandigheden (in de garage) moest ik wachten (ivm grote drukte) en kreeg mijn auto terug. Sindsdien heeft mijn auto geen storing meer gehad en werd wel regelmatig gereden.

Vraag: Hoe moet/kan ik mij verweren tegen de garage die stelt dat zij het  dure onderdeel besteld hebben en dus uiteindelijk na vervanging willen afrekenen. Bedrag ca. € 600,00

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

Ongeveer 3 maanden geleden stond uw auto stil doordat het gas wegviel. Na een eerste onderzoek heeft de garage vastgesteld dat de gasklep vervangen moest worden. Vanwege de drukte is de auto niet gerepareerd en heeft u er regelmatig mee gereden zonder storingen. U wilt nu weten hoe u zich kunt verweren, wanneer de garage de kosten van de gasklep en reparatie wil afrekenen.

Ik neem aan dat u vindt dat het vervangen van de gasklep niet meer nodig is, omdat u nu drie maanden zonder storingen met de auto hebt gereden.  

In feite heeft u, toen u de auto naar de garage bracht, de opdracht gegeven om de auto te repareren. Daar zit u aan vast, tenzij u de opdracht hebt geannuleerd. Als u afziet van reparatie (vervanging van de gasklep) probeert u er dan met de garage uit te komen. Misschien is het onderdeel bruikbaar voor een andere auto.

Als de garage is aangesloten bij de BOVAG, kunt u een geschil met de garage voorleggen aan de Geschillencommissie Voertuigen.

Meer informatie over reparatie en onderhoud vindt u op onze website.