Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verplicht om te gaan

Vraag gesteld door D. Rust op 9 mei 2021

Reis geboekt naar Portugal, maar er is een verplichte pcr test nodig, plus ik ben met 7 personen waar maximaal 6 personen mogen kan ik annuleren?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een reis naar Portugal geboekt. Voor Portugal is een negatieve PCR-test vereist. Daarnaast bent u met 7 in plaats van 6 personen. U vraagt of u kunt annuleren.

U kunt de reis annuleren, maar u moet dan toch (een deel van) de reissom betalen. Hoe hoog dat bedrag zal zijn, is afhankelijk van het tijdstip van annuleren. Hoe dichter op de dag van vertrek annuleert, hoe hoger het bedrag is dat u moet betalen. De annuleringsregeling kunt u nalezen in de algemene voorwaarden van de ondernemer.

Dat Portugal een PCR-test verplicht stelt, is helaas geen reden voor annulering. Deze verplichting is niet aan de ondernemer toe te rekenen. Hij kan de overeenkomst die u met hem heeft gesloten, nakomen.

Als u, toen u de reis boekte, wist dat u met 1 persoon teveel was, kunt u helaas ook niet kosteloos annuleren. Het was namelijk aan u om na te gaan of u de reis met 7 personen in plaats van 6 personen kon maken. Als u dat pas na boeking is meegedeeld, dan is kosteloos annuleren niet redelijk, maar u zou wel om een korting op de reissom kunnen vragen. Ik raad u aan om contact op te nemen met de ondernemer om na te gaan wat mogelijk is.

Voor meer informatie over annuleren, verwijs ik u naar onze website. Actuele informatie over de coronamaatregelen in Portugal staat in de ANWB Reiswijzer