Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toestemmingsformulier minderjarig kind Albanië

Vraag gesteld door M. Rompelberg op 10 juni 2021

Mijn dochter heeft een vriendinnetje (allebei 15), haar ouders komen uit Albanië en zij exploiteren in NL een restaurant. 's Zomers gaat zij op vakantie naar haar familie in Vlorë. Het idee is ontstaan dat mijn dochter deze zomer met de auto óók naar Vlorë gaan: we nemen het vriendinnetje mee en brengen haar bij haar familie waarna mijn dochter en ik daar nog een paar dagen vakantie houden. Mijn dochter wordt tijdens de reis begeleid door mij. De vraag reist welke documentatie het vriendinnetje bij zich moet dragen om jegens de autoriteiten te bewijzen dat zij deze reis maakt met toestemming van haar ouders. We zouden een machtiging kunnen opstellen, maar wellicht zijn bepaalde formulieren voorgeschreven. Zo ja: dan moeten we die uiteraard (ook) gebruiken.  Met dank voor de te nemen moeite! Michel Rompelberg (m.rompelberg@rra.nl 06-51993065).

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt een minderjarig vriendinnetje van uw dochter met u op reis nemen. U bent op zoek naar een machtingsformulier die haar ouders kunnen invullen.

Een dergelijk formulier kunt u vinden op de website van de rijksoverheid. Onderaan de pagina kunt u een link naar een Engelstalige versie vinden. Geadviseerd wordt een kopie van het paspoort of identiteitskaart van de toestemming gevende persoon bij het formulier te voegen.

Meer informatie over reisdocumenten vindt u op de website van de rijksoverheid.