Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeren in Weesp

Vraag gesteld door F. Leemburg op 13 juli 2021

Met gehandicapt kaart. Op de app gratis parkeren, maar heb ondanks dat toch wel een boete gekregen.

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U heeft zich met uw gehandicaptenkaart aangemeld op de GPKapp. Ondanks dat heeft u een boete gekregen in de gemeente Weesp.

Wat is de GPKapp

De GPKapp koppelt de gehandicaptenkaart aan een persoonlijk account, waarmee een gebruiker flexibel kan parkeren. Per parkeeractie kan een kenteken worden gekozen, zodat gebruikers net zo flexibel zijn als met de papieren kaart. Daarnaast heeft de app als functionaliteit dat de regels per gemeente inzichtelijk worden gemaakt. Iedere gemeente die zich aansluit bij de app levert deze informatie zelf aan, waardoor de informatie altijd up-to-date is.

Sinds wanneer is deze app in werking

De GPKapp is in juni gelanceerd. Iedere gemeente kan zich aansluiten. Wat ik begrijp uit de informatie van de Vereniging Nederlandse Gemeenten is dat een aantal gemeenten zich hebben aangemeld. 

Conclusie

Of de gemeente Weesp zich al heeft aangemeld, is waarschijnlijk te vinden in de app. Als dit niet zo is dan raad ik aan om contact op te nemen met de gemeente Weesp en hierover navraag te doen.  Het is heel goed mogelijk dat de gemeente Weesp nog niet met deze app werkt. Dat betekent dat u zich moet houden aan op dit moment geldende regels.