Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeerverbod

Vraag gesteld door op 9 mei 2021

In een NIET ÉÉNRICHTINGSVERKEER straat stond alleen aan het "begin" van een stuk straat aan de rechterkant een parkeerverbod, maar moet er dan niet ook aan het "eind" zichtbaar een bord staan ?
Ik reed namelijk de straat in en zag geen parkeerbord hangen, na een rondje over de parkeerplaats te hebben gereden zonder plek, reed ik weer de betreffende straat in en parkeerde mijn auto netjes aan de rechterkant van de weg en aangezien ik geen bord had gezien, was ik me van geen kwaadbewust.....
Totdat allemaal mensen tekeer gingen, dat ik hier niet mocht staan :-(
Had ik dan naar het begin van de straat moeten lopen om te kijken of dit wel mocht of moet er ook aan het eind van dit stuk een bord hangen, zodat je hem ziet bij het inrijden van de andere kant van de straat?
 

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een vraag over een parkeerverbod in een straat met tweerichtingsverkeer.

In uw vraag is het niet duidelijk of het om een parkeerzone gaat of een aanduiding voor alleen de betreffende straat. Bij een parkeerzone moet altijd aan de randen van de zone het begin en einde van het betreffende gebied worden aangegeven met een bord. 

Als het alleen gaat om een parkeerverbod voor (één kant van) deze straat, kan er met een één bord aan die zijde van de weg worden volstaan. Het parkeerverbod geldt dan voor de zijde waar dit bord is geplaatst voor het gehele wegvak oftewel tot het volgende kruispunt.

Meer informatie over verkeersbordenvindt u op onze website.