Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Omboeken campingplaats

Vraag gesteld door G. Koers op 18 mei 2021

Onze gereserveerde plaats (toercaravan) van 24 juli tot 7 augustus 2021 wordt een glamping tent. De camping belde vandaag met deze mededeling. Er wordt ons wel een alternatief geboden, wat wij echter niet zien zitten. Vraag is mag dit op deze termijn. Het gaat ons waarschijnlijk niet lukken om een goed alternatief te vinden, omdat we samen met vrienden hebben geboekt.

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

Uw gereserveerde campingplaats voor uw toercaravan wordt een plaats voor een glampingplaats voor een tent. De ondernemer heeft u een alternatief geboden, maar dat vindt u niets. Uw vraag is of dit mag.

Heel vervelend dat de ondernemer terugkomt van een eerder door u gereserveerde plaats. U hebt met de ondernemer een overeenkomst gesloten. Dit betekent dat de ondernemer u de door u gereserveerde kampeerplaats moet leveren. Als hij dit niet kan, dan moet hij u een andere plaats aanbieden die redelijk vergelijkbaar is met de afgesproken plaats. Een eventueel prijsverschil moet hij terugbetalen. Slaagt de ondernemer er niet in een vergelijkbare plaats aan te bieden, dan heeft u recht op het geld terug.

Wanneer u zelf een redelijk alternatief gevonden hebt dat duurder is, dan kunt u dit verschil in prijs vragen.

Ik raad u aan met de ondernemer te overleggen. Misschien kunt u met een tegemoetkoming van de ondernemer toch akkoord gaan met de alternatieve kampeerplaats. U zou ook kunnen overwegen in de glampingtent uw vakantie door te brengen.

Mocht u er toch niet uitkomen met de ondernemer, dan kunt u het geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie.