Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nederlandse auto slopen in Portugal

Vraag gesteld door op 3 juni 2021

ik heb een oude auto die niet meer start en niet gekeurd meer is in de schorsing. Hij staat in Portugal. Nu wil ik hem vanwege de kosten van mijn naam af. Maar ik kan daar bij de auto sloop geen vrijwaringsbewijs krijgen. Wat moet ik doen?
 

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U bezit een oude auto in Portugal. Hij rijdt niet meer en u wilt deze daar laten slopen. Uw vraag is hoe u dit moet doen omdat u geen vrijwaringsbewijs ontvangt. 

Auto slopen in Portugal
Als u uw auto met een Nederlands kenteken in Portugal wilt laten slopen dan moet de registratie in het kentekenregister van de RDW beëindigd worden. Na beëindiging van de registratie stopt ook de APK verplichting.

Benodigde documenten
Om deze beëindiging goed te laten verlopen moet u het volledige  kentekenbewijs inleveren en daarnaast ook een bewijs dat de auto in het buitenland is achtergebleven/vernietigd. Dit kan een innameverklaring van een buitenlandse garage of demontagebedrijf zijn of een verklaring van een buitenlandse autoriteit (douane of politie).

Beëindiging van de registratie
Voor de wijze waarop u de registratie bij de RDW beëindigt, verwijs ik u graag naar de uitgebreide informatie op hun website: Slopen in het buitenland | RDW.