Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Camping gesloten door wateroverlast

Vraag gesteld door op 15 juli 2021

Wij hebben een kampeerplek geboekt op camping Val d'Or in Luxemburg vanaf zaterdag 17 juli t/m 30 juli. Gisteravond is de camping gesloten omdat de camping onderwater staat.

We begrijpen dat dit in de eerste plaats erg vervelend is voor de campinghouders. Wel vragen we ons af wat onze 'rechten' zijn wat betreft de financiën. In de email van de camping staat dat er op een later moment wordt gekeken naar een eventuele financiële compensatie.

In de algemene voorwaarde staat: "9.2. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor onvoorziene voorvallen, overmacht, natuurrampen of juridische beslissingen die uw verblijf en de animatie op camping Val d`Or verstoren, onderbreken of verhinderen.".

Vragen:
- Hebben we recht op terugbetaling van de geboekte overnachtingen die nu niet doorgaan omdat de camping gesloten is?
- Is de camping verplicht 100% van het bedrag terug te betalen?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U hebt een camping in Luxemburg geboekt van 17 juli tot en met 30 juli. Als gevolg van de wateroverlast is de camping gesloten. U vraagt of u recht hebt op terugbetaling van het kampeergeld.

Het is vervelend voor u en de campinghouder dat u niet naar de camping in Luxemburg kunt, omdat die is gesloten als gevolg van de wateroverlast.

Wanneer de camping de geboekte plaats niet kan leveren, dan hebt u recht op terugbetaling van het door u betaalde bedrag. Ook als er sprake is van overmacht vanwege een natuurramp zoals een overstroming. Neemt u contact op met de camping. Mogelijk kunt u, als de boel weer op orde is, op een later moment wel op de camping terecht.

Als u terugbetaling wenst, dan kunt u dit het beste schriftelijk doen. Mocht de camping niet terugbetalen, dan kunt u het Europees Consumenten Centrum verzoeken om bemiddeling.