Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Annuleren vanwege overstromingen

Vraag gesteld door V. Freeke op 15 juli 2021

Wij hebben voor morgen een camping in Ohe en Laak midden in overstroming gebied geboekt. Men wil dat wij gewoon betalen want de camping is oké. Andere activiteiten zoals fietsen en dagtocht naar bv Valkenburg kan natuurlijk niet zoals wij hoopten . Is de totaalplaats toch terecht? De andere camping in Ohe en Laak is geëvacueerd.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft voor 17 juli een camping in Ohe en Laak (Limburg) geboekt. De camping is nog open. U vraagt zich af of u moet betalen, omdat fietsen en een dagtocht naar bijvoorbeeld Valkenburg niet mogelijk is vanwege de overstromingen.

Het is een erg vervelende situatie voor de campinghouders en uiteraard ook voor u. Maar wanneer de campinghouder de geboekte plaats kan leveren, moet u in principe de gereserveerde plaats te betalen. Ook als de uitjes die u van plan was te ondernemen, niet kunnen doorgaan vanwege de wateroverlast.

Mogelijk kunt u met de campinghouder overleggen of het een optie is dat u op een later moment komt, als de situatie in de omgeving wat meer onder controle is.