Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Snelheidsovertreding Duitsland

Vraag gesteld door op 10 maart 2021

Vandaag 11-03-2021 krijg ik een brief binnen dat ik een snelheid overtreding gemaakt heb in Duitsland in Frankfurt 13-02-2021
Ik en mijn auto zijn daar nooit geweest
De boete 98,40 euro staat wel op mijn kenteken de foto is voor mij een onbekend persoon
Wat moet ik hiermee zelf spreek of schrijf ik geen Duits

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een bekeuring gekregen voor een snelheidsovertreding in Duitsland. U bent daar echter niet geweest met uw auto. U vraagt wat u kunt doen.

Doorgaans wordt met de bekeuring een vragenformulier toegestuurd. U moet daarop de juiste persoonsgegevens. Op dit formulier kunt u ook aangeven dat u niet ter plaatse was en dat u niet degene bent die op de foto staat, bijvoorbeeld met een kopie van uw rijbewijs. Op basis van dit formulier zal de Duitse officier van justitie een besluit nemen.

Mocht u geen formulier hebben gekregen, dan moet u zelf een brief schrijven waarin u schrijft dat u in beroep gaat tegen de bekeuring. En aantonen dat u op 13 februari niet in Frankfurt was en dat u niet op de foto staat.

Ik weet niet of u de bekeuring in het Nederlands heeft gekregen, in dat geval zou u in het Nederlands kunnen schrijven. U zou met google translate uw brief in het Duits kunnen vertalen.

Let u erop dat u binnen de gegeven termijn het antwoordformulier of uw brief verstuurd. Voor meer informatie over een boete uit het buitenland verwijs ik u naar onze website.