Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lekkage wel of niet BOVAG garantie

Vraag gesteld door op 4 maart 2021

Valt een lekkage aan een camper onder de BOVAG garantie. Het betreft een kitlaag die niet meer voldoende afdicht, waardoor er vocht de camper binnen komt en inmiddels een houten plank zwart heeft doen uitslaan van de schimmels.

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

U heeft een camper gekocht met BOVAG-garantie en heeft een vraag over de omvang van de BOVAG-garantie. Er is vochtschade ontstaan in de camper door een lekkage en u wilt graag weten of de verkoper deze lekkage moet verhelpen. Ja, de verkoper moet de lekkage verhelpen op grond van de BOVAG-garantie.

BOVAG-garantie
Op grond van art. 16 lid 6 van de BOVAG-voorwaarden caravan- en camperbedrijven geldt de BOVAG-garantie voor maximaal 20.000 km of 6 maanden. Deze garantie geldt op allen campers gekocht bij een BOVAG aangesloten bedrijven met een koopprijs van ten minste € 12.500,-. Alleen als de consument uitdrukkelijk van de garantie heeft afgezien, geldt de garantie niet.

Omvang garantie
Op grond van art. 16 lid 2 staat de ondernemer ervoor in dat de camper voldoet aan de overeenkomst én dat de camper de eigenschappen bezit die voor normaal gebruik nodig zijn.

Conclusie
Een lekkage zorgt dat u de camper niet normaal kunt gebruiken. U mag op grond van de BOVAG-garantie verwachten dat het camperbedrijf dat u de camper verkocht, de lekkage verhelpt. Ik raad u aan om het camperbedrijf aan te spreken tot duurzaam herstel van de lekkage op grond van de garantie.

Voor meer informatie over uw rechten bij klachten na aankoop, verwijs ik u graag naar onze website.