Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Voucher Baltic Air

Vraag gesteld door op 22 februari 2021

Ik heb begin 2020 twee tickets geboekt bij Baltic Air voor een congres van de International Police Association in Talinn, Letland. Door de Corona ging dit congres in maart 2020 niet door. Ik heb een voucher ontvangen van Baltic Air ter waarde van € 760,-- Het congres is ook in 2021 niet doorgegaan om dezelfde redenen en is verplaatst naar 2022. Ik heb Baltic Air gevraagd de voucher te verlengen tot juli 2022 maar dat weigeren zij. Ik mag de tickets ook weggeven aan iemand anders maar de voucher verloopt eind 2021. Vraag:
Mogen zij dit zo doen?
-Kan ik mijn geld terugvragen en wat zijn de procedures?
Heeft u een advies hoe nu verder?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U vlucht naar Talinn in maart vorig jaar is geannuleerd. U heeft van de luchtvaartmaatschappij een voucher ontvangen, dat eind 2021 verloopt. U hebt gevraagd de voucher tot juli 2022 te verlengen, maar dat wordt geweigerd. U vraagt of u recht heeft op terugbetaling van de ticketkosten.

In de voorwaarden van de voucher kunt u informatie vinden over uw rechten en plichten. In het algemeen is het zo dat wanneer de geldigheidsduur van de voucher loopt tot eind 2021 en u hebt er dan geen gebruik van gemaakt, u de ticketkosten kunt terugvragen. Het is het beste schriftelijk een verzoek hiertoe te doen.

Mogelijk kunt u voor het verlopen van de geldigheidstermijn al een vlucht boeken voor 2022. U kunt in dat geval afzien van een nieuw voucher. Neemt u contact op met de luchtvaartmaatschappij om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie over vouchers kunt u vinden op onze website.