Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tolweg Italië, in Badia, naheffing weggebruik in 2016

Vraag gesteld door J. Hensbroek op 17 februari 2021

Ik heb een navordering kregen voor het gebruiken van de tolweg ( A31) bij Badia , in 2016, wij waren inderdaad dat jaar en de genoemde data op vakantie. Dat ik daar gereden heb zal  best wel waar zijn, maar dat ik niet betaald heb kan ik mij niet voorstellen !!!En als er "iets" heeft plaatsgevonden ( Italie hè) dan zal er wel iets heel on duidelijks zijn geweest.
Verder zegt de navordering, dat ze niet weten waar we de weg op zijn gekomen. En nu moet in de weg €65 en kosten €30 betalen voor een stuk dat ze zelf niet kunnen traceren !
ik stuur het formulier van de navordering toe ik weet alleen nu nog niet hoe

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een brief van Nivi S.p.A. ontvangen uit Italië. U zou jaren terug geen of onvoldoende tol hebben betaald. er worden nu ook wettelijke rente en incassokosten berekend. U heeft een korter traject gereden dan in rekening worden gebracht.

Als u kunt aantonen dat u een korter traject heeft gereden kunt u bezwaar maken. U kunt hiervoor het formulier gebruiken dat u is toegestuurd. Dit kunt u bijvoorbeeld aantonen door beijs van een overnachting of andere uitgaven die u heeft gemaakt voor u de tolweg opreed. 

Veel leden hebben vergelijkbare brieven ontvangen. Wij hebben contact opgenomen met Nivi en onderzocht wat uw rechtspositie is en wat u in dit geval kunt doen. In veel gevallen betreft het tol die in 2016/2017 niet zou zijn betaald. Ook in deze gevallen worden wettelijke rente en incassokosten in rekening gebracht.

Op ons platform hebben wij inmiddels een uitgebreid antwoord gegeven op een vergelijkbare vraag. Ik verwijs u hier volledigheidshalve graag naar: Tol Italië: naheffing door Nivi.

Neemt u voor verdere vragen contact op met NIVI. Dat kan telefonisch, online of per mail. De contactgegevens staan in de brief vermeld.