Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kapot contactslot

Vraag gesteld door op 26 januari 2021

Ik heb mijn auto nieuw gekocht op 15 april 2017. De auto was al op naam van de garage vanaf 27 december 2016, maar ik heb hem als nieuwe auto gekocht. Gisteren ging ik tanken en na het tanken ging de sleutel niet meer in het contactslot. Ik stond gelukkig vlakbij de garage waar ik deze heb gekocht dus ben een monteur gaan halen. Deze heeft meteen schroevendraaier gewrikt en ervoor gezorgd dat de sleutel er weer in ging. Toen ik thuis kwam en de sleutel uit het contact haalde lukte het weer niet om de sleutel in het contact te krijgen. Er zit nu een noodslot in en een nieuwe is besteld, ik kreeg hierbij een gepeperde rekening van €317,32!  Is dit normaal dat een slot na zo’n korte tijd al kapot is? Volgens de garage is dit geen garantie. Kan ik hier iets aan doen? Mijn Auto is een Dacia Sandero robuust.bouwjaar 2016.
 

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Het contactslot van uw Dacia Sandero, met bouwjaar dec. 2016, is kapot. De garage presenteerde u de volledige rekening. U vraagt of het normaal is dat een contactslot bij zo'n jonge auto al vernieuwd moet worden.

Nee, dat is niet normaal. Een contactslot moet bij normaal gebruik tenminste tien jaar meegaan. Tenzij er een aantoonbare oorzaak van buitenaf is. U mag verwachten dat de garage ook een deel van de reparatiekosten voor zijn rekening neemt. 

Lees meer over klachten na aankoop auto en het stappenplan op onze website.