Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan een camping je geboekte plaats zomaar opzeggen

Vraag gesteld door H. Guichelaar op 14 februari 2021

Kan een camping zomaar je geboekte plaats voor 2021 opzeggen. En verplaatsen naar een andere plek? We hebben afgelopen zomer geboekt voor dit jaar op een veldje. Nu is de camping overgenomen en werden we gebeld dat onze plek komt te vervallen. En een aanbod kunnen accepteren naar een plek in een rij. gaan we hier niet mee akkoord dan kunnen ze niets voor ons betekenen. Mag dit en kan dit zomaar?
lijkt me dat je een boeking doet en een aanbetaling hebt gedaan dat je een contract aangaat.

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft vorig jaar een plaats voor 2021 op een camping geboekt. De camping is overgenomen en nu komt de gereserveerde plek te vervallen. U kunt dit accepteren of niet. U wilt weten waar u aan toe bent.

Ik ga er in mijn antwoord vanuit dat u voor een paar weken (toeristisch verblijf) hebt geboekt. Het is inderdaad zo dat wanneer is geboekt en een aanbetaling is gedaan, er een overeenkomst is gesloten tussen u en de ondernemer. U moet de prijs betalen en de ondernemer moet u de geboekte plaats leveren.

Nu echter de camping door een ander is overgenomen, kan dit anders zijn. Kennelijk wil de nieuwe ondernemer de overeenkomst wel met u voortzetten, maar dan op een andere dan de geboekte plaats. Een reden daarvoor zou kunnen zijn dat hij de camping opnieuw wilt inrichten. Dat is toegestaan. Ik raad u aan te informeren naar het waarom van de wijziging van de gereserveerde plaats.

Wanneer u de nieuwe plaats niet wilt accepteren, dan moet hij naar mijn mening het door u betaalde geld terugbetalen.