Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Juridisch advies

Vraag gesteld door op 13 januari 2021

Na grote beurt 10 dagen geleden blijkt dat door nalatigheid van vakgarage ( vergeten stuk gereedschap dat nog vast aan de remschijf zat...) remvloeistof is gaan lekken waardoor tijdens een rit de remmen niet meer werkte. Dit is een erg onveilige situatie geweest plus dat ik nu aan een reparatie van de auto vastzit. Vakgarage geeft toe en wil kosten vergoeden. Ik heb echter geen veilig gevoel meer bij de auto, heb een dag niet kunnen werken en wil graag weten wat ik kan verhalen bij deze garage.
 

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Tijdens het uitvoeren van de grote beurt door de garage is een stuk gereedschap achtergebleven. Het gereedschap zat nog aan de remschijf vast. Hierdoor is remvloeistof gaan lekken en werkten de remmen ineens niet meer. U bent flink geschrokken van deze situatie. De vakgarage heeft de fout toegegeven en wil de auto repareren. Nu wilt u graag weten wat u kunt verhalen bij deze garage.

Ik kan mij voorstellen dat u flink bent geschrokken toen u constateerde dat de remmen niet werkten. Gelukkig is het goed afgelopen en heeft u hierbij geen letsel opgelopen. 

Schade en aansprakelijkheid
De schade aan uw auto is het gevolg van een fout van de garage. Deze fout is een toerekenbare tekortkoming, dat wil zeggen dat het aan schuld van de garage te verwijten valt. De garage erkent dat er een fout is gemaakt en is bereid de auto te herstellen. De garage is in deze aansprakelijk voor de schade die u lijdt en u kunt de garage dan ook hierop aanspreken. Ook kunt u de garage aanspreken voor de schade omdat u een dag niet heeft kunnen werken. 

Dat u geen veilig gevoel meer heeft bij de auto, is niet in schade uit te drukken. Hopelijk verdwijnt dat gevoel weer als de auto gerepareerd is en als u merkt dat de auto weer rijdt als voorheen.