Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geld terug van Franse camping

Vraag gesteld door op 2 februari 2021

Vorig jaar heb via Yellow Village een kampeerplaats geboekt bij een camping in Frankrijk voor begin augustus 2020.
Ik heb toen in mei contact gezocht met de camping en aangegeven dat we liever niet naar Frankrijk zouden gaan dat jaar en wat de mogelijkheden waren. De camping heeft ons een voucher gegeven welke 18 maanden geldig is vanaf dat moment.

Aangezien de hele covid ellende nog niet voorbij is heb ik nu wederom contact opgenomen met de camping en aangegeven dat we nog twijfelen of we dit jaar wel naar Frankrijk willen gaan. Hierbij ook gerefereerd naar de franse wet, waarin gesteld wordt dat je na 18 maanden je geld terug zou moeten krijgen (zoals ook bij de ANWB op de site staat).
Nu zegt de camping me dat ik geen geld terug kan krijgen (ook niet na die 18 maanden) omdat de camping in augustus gewoon open was.

Kunnen jullie me uitsluitsel geven wat er nu klopt en of ik wel of niet recht heb op geld terug 18 maanden na uitgifte van de voucher?
 

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

 

U hebt voor augustus vorig jaar een kampeerplaats op een camping in Frankrijk geboekt. Wegens corona hebt u aangegeven dat u liever niet zou gaan. De camping heeft u daarop een voucher gegeven met een geldigheidsduur van 18 maanden. Volgens de camping hoeven zij u geen geld terug te betalen. U vraagt of dat klopt.

Uit uw vraag begrijp ik dat u de overeenkomst met de camping hebt geannuleerd. In dat geval zou u inderdaad geen recht hebben op terugbetaling, wanneer de camping in augustus gewoon open en bereikbaar was. De camping kon dus zijn deel van de overeenkomst, het ter beschikking stellen van een kampeerplaats, nakomen. De camping is u tegemoet gekomen door u een voucher te geven, die u voor een nieuwe reservering kan inwisselen. Maar de camping was hier toe niet verplicht. U had immers geen recht op terugbetaling. Ik denk dan ook dat de camping gelijk heeft en niet na 18 maanden verplicht is om terug te betalen. Leest u de voorwaarden die voor de voucher gelden. 

Ik raad u aan om de ontwikkelingen rond corona nog af te wachten. Als u wilt proberen om toch uw geld terug te krijgen, heeft u daar nog ruim de tijd voor. Misschien is het voor u mogelijk om toch in augustus naar de camping in Frankrijk te gaan.