Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Annulering groepsaccommodatie

Vraag gesteld door op 25 februari 2021

Vorig jaar hebben we onder de recron voorwaarden een groepaccomodatie geboekt voor hemelvaart en het volledige bedrag van 4000 euro voldaan. Vanwege Corona is er met de beheerder overeengekomen deze reservering te verplaatsen naar hemelvaart dit jaar met onze groep van bijna 40 man. Stel dat we vanwege coronaverordening weer geen gebruik kunnen maken van deze accommodatie, hebben we dan onder de recron-voorwaarden recht op restitutie of weer verplaatsen? Ik kon daarover niets vinden. we hebben geen annuleringsverzekering kunnen afsluiten hiervoor. Alvast bedankt voor het antwoord
 

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U hebt vorig jaar een groepsaccommodatie voor 40 personen geboekt. Deze reservering is in overleg met de ondernemer verplaatst naar dezelfde periode dit jaar. U wilt weten of u – als u er weer niet heen kunt vanwege de coronamaatregelen -  recht hebt op restitutie van het betaalde bedrag of op nog een keer verplaatsen.

Of in mei dit jaar een verblijf in een groepsaccommodatie mogelijk is, hangt af van de grootte en samenstelling van de groep en de coronamaatregelen die dan gelden. Zo speelt mee of er voldoende afstand kan worden gehouden en welke samenstelling is toegestaan.

Niet zonder meer kosteloos annuleren
U kunt niet zonder meer kosteloos annuleren. De accommodatie is namelijk wel beschikbaar. De verhuurder kan dus de huurovereenkomst nakomen en u moet gewoon betalen. Als de accommodatie niet kan worden bezocht vanwege de coronamaatregelen, dan is het advies om samen met de ondernemer tot een goede oplossing te komen. U en de locatie zijn beiden verantwoordelijk voor naleving van de coronaregels.

Overleg met de ondernemer
Ons advies is met de ondernemer contact op te nemen en de mogelijkheden te bespreken. Zo kunt u voorstellen de reservering weer te verplaatsen. Een andere oplossing zou ook kunnen zijn om de groepsgrootte of samenstelling aan te passen. Eventuele kosten ervan zou u onderling kunnen verdelen. U kunt ook vragen om een voucher. Zijn dit geen opties en u wilt annuleren, dan is het misschien mogelijk om de annuleringskosten te delen met de ondernemer. Uiteindelijk is het door corona een uitzonderlijke tijd, waar de RECRON-voorwaarden niet in een duidelijke oplossing voorzien.

Geschillencommissie
Komt u er met de ondernemer niet uit, dan kunt u uw geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie.