Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Groepsaccommodatie annuleren i.v.m. corona

Vraag gesteld door H.W. Zuidervaart op 17 februari 2021

Ik heb een groepsaccomodatie gehuurd namens een kerk om daar een jeugdkamp weekend te hebben met 65 personen. Dit zou plaatsvinden in september 2020. Deze boeking is voor corona gedaan en later, in overleg met de aanbieder, omgeboekt naar april 2021. De verwachting is dat dit met de omvang van de groep niet zal gaan lukken. Nu willen wij als kerk dit weer verplaatsen naar een latere datum alleen wil de aanbieder dit niet. Hij stelt voor om met de in april geldende regels dit toch door te laten gaan met een zeer beperkt aantal gasten. Wat zijn mijn rechten en plichten in het geval dat er sprake is van beperkt doorgaan van dit kamp (wat wij niet willen want wij hebben geboekt op basis van 65 pers.)of als de overheid dit sowieso gaat verbieden?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft voor september 2020 een groepsaccommodatie gehuurd voor een verblijf met 65 personen. De boeking is vanwege het coronavirus omgezet naar april 2021. Nu dit mogelijk niet door zal gaan, wilt u de boeking verplaatsen naar een later moment in 2021. De verhuurder wil hier niet aan meewerken en stelt voor het verblijf toch door te laten gaan met minder personen. U wilt weten wat uw rechten en plichten zijn.

Of een verblijf in een groepsaccommodatie mogelijk is hangt af van de grootte en samenstelling van de groep en de maatregelen die gelden op het moment dat u het huis heeft gehuurd.

Als de accommodatie open/beschikbaar is, dan kan de verhuurder u in principe de overeenkomst nakomen en moet u betalen. Maar kunt u vanwege de groepsgrootte of samenstelling van het gezelschap de accommodatie niet gebruiken, dan is annuleren in elk geval niet zonder meer kosteloos.

Is omboeken niet mogelijk en een aanpassing van de groepsgrootte of samenstelling van de groep geen optie, neem dan contact op met de verhuurder. Wellicht is hij bereid om u alsnog tegemoet te komen door om te boeken naar een latere datum. Het is uiteindelijk een bijzondere situatie door de uitbraak van het coronavirus. De verhuurder en u zijn samen verantwoordelijk voor het naleven van de coronaregels.

Mocht u er met de verhuurder niet uitkomen, dan kunt u uw geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie.

Lees meer: