Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Valt defecte reservesleutel bij aankoop, onder Bovag garantie?

Vraag gesteld door D. Ottersberg op 4 december 2020

Twee weken terug kocht ik een tweedehands Vw Passat met 6 mnd bovag garantie. De afstandsbediening van de reservesleutel is echter defect. Hier kwam ik achter nadat ik na een week bij de Vw-dealer (waar ik de auto niet heb gekocht) de batterij heb laten vervangen. Ik dacht nl. dat het daaraan lag. Maar nu blijkt dat 1 knop defect is. Valt dit onder bovag garantie? Ik vind dat ik ervan uit mag gaan dat bij aankoop de beide afstandsbedieningen (dus ook de reservesleutel) goed werkt. Vindt u dit ook en is dit een grond voor aanspraak op de garantie?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Twee weken geleden kocht u een Volkswagen Passat met zes maanden Bovag garantie. De reservesleutel is kapot en uw vraag is of de reservesleutel onder Bovag garantie valt.

Wat valt onder Bovag garantie?
De garantie betreft zowel het herstel van gebreken die ten tijde van de koop niet waarneembaar waren, als het herstel van gebreken die tijdens de garantieperiode ten gevolge van normaal gebruik zijn ontstaan. De kosten van herstel zijn geheel voor rekening van de verkoper.

Conclusie
U kunt de verkoper verzoeken de reservesleutel te repareren, of een nieuwe reservesleutel te leveren. Ook de reservesleutel moet gewoon te gebruiken zijn.