Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Recht op terugkrijgen van het geld van de annuleringsverzekering

Vraag gesteld door G. Hamerslag op 11 januari 2021

Onze vraag is of wij juridische recht hebben, op het terug krijgen van de betaling van onze annuleringsverzekering, van de wereldreis die gepland stond voor januari 2021.
Wij hebben deze annuleringsverzekering afgesloten op 25 sept 2019 ivm met een dekking van de reis. Bij de FBTO ( een basisdekking en annuleringsverzekering ) van deze reis verzekering van 07 januari tot en met 5 mei 2021.

De reis die we geboekt hadden bij Stipreizen, is helaas niet doorgegaan ivm de corona, hier hebben we Corendon reisvouchers aangeboden voor gekregen.
Het gaat er bij ons om het geld wat de annuleringsverzekering gekost heeft namelijk: 925,09 -euro. Voor een reis die geannuleerd werd door Stipreizen.
Mijn man heeft contact gehad met de verzekeringsmaatschappij en deze gaven aan dat wij geen recht hebben op de vergoeding.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft uw wereldreis die voor dit jaar gepland stond niet kunnen maken. U heeft hiervoor vouchers aangeboden gekregen. Nu zou u ook graag de kosten voor uw annuleringsverzekering terugkrijgen van uw verzekeraar. U vraagt of dat mogelijk is.

Wat jammer dat zo'n avontuur niet door kon gaan. Laten we hopen dat dit over enige tijd weer zal kunnen.

Ik begrijp dat de reisorganisatie u vouchers heeft aangeboden. De kosten van de annuleringsverzekering heeft u echter niet teruggekregen. Het uitgangspunt hierbij is dat deze verzekering al dekking heeft geboden vanaf het moment van afsluiten tot het moment dat is besloten dat de reis niet gemaakt kon worden. Dat is de reden dat deze kosten normaal gesproken niet worden vergoed. Het feit dat er geen beroep op de verzekering is gedaan is daarbij niet van belang. Het gaat om het feit dat u er een beroep op had kunnen doen als dat nodig was geweest. Dat risico heeft de verzekering gedragen. Dat is dan ook de reden dat de verzekering niet het verzekeringsbedrag terug betaald.

Het zou anders kunnen liggen voor de reisverzekering, aangezien deze verzekering pas het risico op kosten draagt vanaf het moment dat de reis begint, of soms enige dagen daarvoor. Mogelijk kunt u deze kosten wel terugvragen.