Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onderhoud stempel

Vraag gesteld door op 10 januari 2021

Bij aankoop van een lexus is in onderhoudhistorie op17-3-2020 een grote beurt afgestempeld.
op dezelfde dag met hetzelfde aantal km is 75 km verder een apk afgegeven. bij navraag kan de dealer geen informatie verstrekken over het onderhoud op 17-3. de auto is niet meer in hun computer systeem.ra ra hier klopt. iets niet.ik heb de auto bij een ander garagebedrijf gekocht met de veronderstelling dat de stempel voor het onderhoud correct is .

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een Lexus gekocht. Nu blijkt dat er wat onduidelijkheid is over de onderhoudshistorie. U vraagt zich af wat dit kan betekenen.

U heeft uw auto gekocht bij een garage. Bij de aankoop is een grote beurt afgestempeld. Op dezelfde dag met hetzelfde aantal km is 75 km verder een apk afgegeven. U heeft navraag gedaan bij een dealer, maar deze kan hier geen opheldering over geven. De dealer is niet de verkoper. U heeft de auto elders gekocht.

Ik kan u niet zeggen wat er aan de hand is, maar snap wel dat u hier vragen over heeft.

Mocht er al iets aan de hand zijn met de auto, dan kunt u hier alleen de verkoper voor aanspreken. Deze heeft u de auto verkocht. Wat u zou kunnen doen is met uw DigiD via de RDW een kilometerpas aanvragen waar ook de onderhoudsregistraties zijn opgenomen. Als bij het lezen hiervan alles logisch lijkt dan is er normaal gesproken niet iets om u zorgen over te maken. 

Blijkt er toch meer aan de hand te zijn, dan verwijs ik u graag naar de informatie op onze website over klachten na aankoop voor uw rechten: Klachten na aankoop - ANWB