Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motorschade

Vraag gesteld door J. Kaptein op 10 januari 2021

Sinds 2-12-2020 zijn wij in het bezit van een nieuwe Suzuki S-Cross , tussen de 700 en 800 km zijn wij met de auto stilgevallen , auto op laten halen en bij de dealer laten bezorgen , die heeft diagnose gesteld , er is een stukje van het inspuitstuk in het zuiger gedeelte van de motor gekomen , heeft o.a. de cylinder wand beschadigd , de dealer wil een nieuwe motor plaatsen met de cylinder kop enz. erop mijn vraag is moet ik dit laten gebeuren , is dit een reden om de aankoop te laten ontbinden ?
 

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een nieuwe auto waarbij nu al de motor vervangen moet worden. U zou graag de koop ontbinden. 

Dat u met een auto van een maand oud al stil komt te staan is natuurlijk heel vervelend. Dat verwacht je niet van een nieuw gekochte auto. Gelukkig is het wel mogelijk om een nieuwe motor te plaatsen. Dat moet volledig op kosten van de verkoper. Ik heb nog voor u nagevraagd of er vervolgens sprake kan zijn van bijvoorbeeld waardevermindering. Als er een nieuwe motor wordt geplaatst is dat echter niet het geval. Met het plaatsen van een nieuwe motor is de auto weer "als nieuw" en is het gebrek als het goed is verholpen. 

Als reparatie mogelijk is kunt u niet de koop ontbinden. Dat kan pas als blijkt dat reparatie niet mogelijk is, of niet blijkt te helpen. Mocht dus onverhoopt de motor toch weer problemen geven, dan kan het anders worden. Laten we echter hopen dat dat niet het geval is. 

Voor informatie over uw rechten na aankoop en eventuele stappen richting de verkoper verwijs ik u graag naar onze website: Klachten na aankoop - ANWB