Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Meerdere boetes in meerdere dagen zelfde traject - Traject A12

Vraag gesteld door H. Wolfkamp op 27 december 2020

Ik heb in anderhalve week tijd 3x op de A12 bij Utrecht gereden waar een trajectcontrole is. Hierbij heb ik een boete gekregen omdat ik 100 reed waar 80 mag, wat dus geheel terecht is. Echter kreeg ik deze boete pas nadat ik hier 3x ben geweest. Je raad het al, ik heb 3x dezelfde boete mogen ontvangen. Elke keer reed ik onder de 100 km/u (omdat ik dacht daar 100 te mogen)

Ik vind de 1e boete volledig terecht, maar de 2e en 3e voelen behoorlijk onterecht omdat ik tussendoor niet mijn gedrag aan heb kunnen passen. Is het terecht om dit aan te vechten of een onbegonnen missie?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft in anderhalve week tijd drie boetes gekregen voor te hard rijden op de A12. U dacht dat u op dat traject 100 km/u mocht rijden. U vraagt of het zin heeft om tegen de tweede en derde boete in bezwaar te gaan.

Ik kan mij voorstellen dat u de tweede en derde boete onterecht vindt. Hoewel u uiteraard de tweede en derde bekeuring kunt aanvechten, denk ik dat het niet veel zin heeft om bezwaar aan te tekenen met het argument dat u uw gedrag niet hebt kunnen aanpassen na de eerste bekeuring. U hebt helaas de pech gehad dat u voor de tweede en derde overtreding bent bekeurd, voordat u kennis had van de eerste overtreding. De termijn voor het toezenden van de bekeuring is vier maanden.

U wordt geacht op de hoogte te zijn van de geldende verkeersregels en dus ook van de geldende maximumsnelheid ter plaatse. Wanneer u kunt aantonen dat u niet op de hoogte kon zijn van de toegestane maximumsnelheid, bijvoorbeeld omdat die niet (duidelijk) was aangegeven met verkeersborden, zou een bezwaar succesvol kunnen zijn.