Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Herstructurering camping Grand Bru België

Vraag gesteld door op 31 december 2020

Op dinsdag 29 december 2020 bereikte ons het bericht via facebook dat camping Grand Bru in Villers St. Gertrude gaat sluiten per 31 december 2020. Verzoek om vóór 1 februari 2021 onze sta caravan te verwijderen en de plaats schoon op te leveren.Dit is voor ons onmogelijk ook gezien corona maatregelen grens-overgang.
Verzoek: Uitstel; om geschikte nieuwe lokatie te vinden als de maatregelen zijn versoepeld.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een stacaravan op een camping in België. Deze camping is gesloten. U heeft een maand om uw stacaravan te verwijderen. u zou hier graag meer tijd voor krijgen.

Als de camping heeft besloten zijn deuren te sluiten is het inderdaad zo dat u de door u gehuurde plaats leeg moet opleveren. De termijnen die hiervoor gelden staan doorgaans in de voorwaarden van de camping aangegeven. Als dit niet het geval is mag u uitgaan van een redelijke termijn. Een redelijke termijn is een of twee maanden. Deze termijn gaat doorgaans in op het moment dat u op de hoogte bent gesteld van het feit dat de camping dicht gaat. 

In Nederland zijn vaak de Recron voorwaarden van toepassing, tenminste als de camping hierbij is aangesloten. Zijn deze niet van toepassing, dan gelden de voorwaarden van de camping en de wet. In België gelden echter mogelijk andere regels. Belgisch recht is van toepassing op uw contract met de camping. U kunt hiervoor het beste met de camping zelf overleggen. Mogelijk is een verlenging van de periode waarin u uw caravan kunt verwijderen een optie. U kunt dit het beste met de camping zelf bespreken.