Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Coronavoucher

Vraag gesteld door op 26 november 2020

Wij zijn in het bezit van een voucher voor een camping weekend dat helaas dit voorjaar geannuleerd is vanwege het coronavirus.

We kunnen nu deze voucher verzilveren voor eenzelfde weekend ( Hemelvaart) in 2021. Daar de camping ingaande 2021 de 65+ korting niet meer hanteert moeten wij nu voor exact hetzelfde weekend, zelfde plaatsnummer, zelfde aantal personen 46 euro meer betalen. Dus alles is hetzelfde behalve het plotseling afschaffen van de korting. We hebben de camping willen ontzien en hebben daarom geen geld teruggevraagd. Is deze handelswijze van de camping correct?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een voucher ontvangen vanwege een annulering dit voorjaar. U wilt de voucher gebruiken om in 2021 een nieuwe reservering te maken. Daarvoor moet u bijbetalen, omdat de ondernemer de 65+-korting heeft afgeschaft. U vraagt of de camping correct handelt.

In principe is de handelswijze van de camping correct. U heeft de voucher gekregen en geaccepteerd in plaats van terugbetaling van het door u betaalde bedrag. Had u het bedrag in geld terugbetaald gekregen, dan had u voor uw nieuwe reservering ook de nieuwe tarieven moeten betalen.

Een ondernemer mag zijn tarieven verhogen en kortingen toepassen. Misschien kunt u toch met de ondernemer onderhandelen en een gunstiger tarief afspreken. Het is vervelend, maar ik kan u helaas niet anders berichten.