Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete en Google Maps

Vraag gesteld door M. Abdoelrahman op 29 december 2020

Ik ben net beboet voor het inrijden van een weg wat (blijkbaar sinds 1,5 jaar) eenrichtingsverkeer is geworden. Ik reed met Google maps en ben dus links afgeslagen. Ik werd gelijk aangehouden door 2 handhavers die daar geparkeerd stonden. De handhaver vroeg aan mij wat er mis was gegaan en vroeg om mijn rijbewijs. Waarna hij begon met het maken van de boete. Met de mededeling dat de boete thuis zou worden gestuurd mocht ik verder rijden!! op de eenrichtingsweg! De weg is berekend op 2 banen, dus je hebt ook niet het idee dat je tegen de richting in rijdt. Kan ik hier bezwaar tegen maken?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U bent een straat met eenrichtingsverkeer ingereden, terwijl google maps aangaf dat dit mocht. U hebt een bekeuring gekregen en mocht daarna verder rijden in de eenrichtingsstraat. U vraagt of het zin heeft om bezwaar te maken. 

Door de eenrichtingsstraat in te rijden, heeft u een verkeersovertreding begaan en een boete gekregen. Of bezwaar zin heeft, omdat u uw weg verder op de eenrichtingsstraat mocht vervolgen, is afhankelijk van de omstandigheden. Het is mogelijk dat het veiliger was om door te rijden in plaats van keren of achteruitrijden. Dat google maps nog aangeeft dat het nog om een tweerichtingsstraat was, is geen reden om bezwaar te maken. 

Meer informatie over verkeersovertredingen vindt u op onze website.