Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Behandeling autoschade

Vraag gesteld door op 4 januari 2021

Ik ben met het kabeloogje tegen het nummerbord van een auto aangereden en er wordt een bedrag van 492,80 euro geclaimd (plus een aanzienlijke achteruitgang in trede) voor het spuiten van de grill er achter op basis van een rekening, terwijl er door een expert niet is gekeken of die schade zo ver strekt -ik reed langzaam en er was een klein deukje in het nummerbord.
 

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een kleine schade veroorzaakt. De verzekering heeft deze uitgekeerd. U bent het niet eens met de hoogte van het betaalde bedrag.

Schade
Als u met de auto een schade veroorzaakt dan vergoed uw autoverzekering deze schade als u aansprakelijk bent. Als het een grote schade betreft zal een expert worden ingeschakeld. Voor kleinere schades gebeurt dit vaak niet. Een rekening van het herstelbedrag kan dan voldoende zijn om de hoogte van de schade aan te tonen. Vaak is ook bij een kleine schade het schadebedrag al snel hoger dan je zou denken. Voor de terugval in no-claim maakt de hoogte van de schade geen verschil. U zou met uw verzekering contact op kunnen nemen om na te gaan waar het uitgekeerde bedrag op is gebaseerd.

Verzekeringspremie
Als uw verzekering schade vergoed aan een ander kan dit gevolgen hebben voor uw premie. U heeft de mogelijkheid om de schade alsnog zelf te betalen, zodat uw verzekeringspremie niet wordt verhoogd. U kunt de verzekering  vragen of het voor u voordeliger is om de schade aan de verzekering terug te betalen. In dat geval blijft uw trede gelijk aan de situatie van voor de aanrijding. Bij kleinere schades kan dat wel eens de moeite waard zijn. Uw verzekering kan dit voor u berekenen.  

Meer informatie over schade na een aanrijding vindt u op onze website: Juridisch advies - Aanrijding | ANWB