Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Voorwaarden seizoensplek

Vraag gesteld door op 20 augustus 2020

Wij staan al 15 jaar op een camping.
Dit jaar ontvingen wij rond 22 juli al de vraag of wij volgend jaar weer wilden reserveren, dit moesten wij voor 1 aug schriftelijk of per mail aangeven. 3 augustus hadden wij de aanbetalingsnota van 15% al in de bus of wij die binnen 14 dagen wilden betalen. Ik heb hier bezwaar tegen aangetekend vanwege de lange termijn tot 1 april volgend jaar. Onze camping beheerder zegt dat wij pas verzekerd zijn van onze plek als wij de aanbetaling gedaan hebben en zet nu druk dat we maar snel moeten betalen omdat hij binnenkort de wachtlijst gaat benaderen m.a.w als we niet betalen gaat hij onze plek aan een ander geven. Onze camping beheerder hanteerd de recron voorwaarden. Mijn bezwaar is dat wij erg terwijl de zomervakantie nog niet eens voorbij is, wij al een aanbetaling van 15 % moeten doen en er "gedreigd" wordt met de wachtlijst. In principe moet de toezegging dat wij volgend jaar terug komen toch voldoende zijn en zouden wij toch niet al zo vroeg een aanbetaling hoeven doen?
 

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U boekt al 15 jaar een seizoensplaats  op een camping. De ondernemer wil nu al weten of u volgend jaar wederom een seizoensplaats wenst. Indien u dit wenst dient u nu een aanbetaling van 15% ter verrichten. U vraagt zich af of dit wel is toegestaan.

 De handelswijze van de  ondernemer is niet in strijd met de wet noch met de RECRON-voorwaarden. Het is een kwestie van vraag en aanbod.

De ondernemer wil er zeker van zijn dat u de huurovereenkomst voor 2021 nakomt. De aanbetaling van 15% is gelijk aan de verschuldigde annuleringskosten indien u tot 3 maanden voor aanvang seizoen de overeenkomst zou annuleren.