Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onterecht vignet boete aanhanger

Vraag gesteld door A. van Leest op 21 november 2020

Ik heb in Hongarije een boete gekregen omdat ik geen vignet voor mijn (1 as) aanhanger heb gekocht. Voor mijn auto (categorie D1) wel. De betalingsbewijzen hiervoor heb ik. Vooraf heb ik goed geïnformeerd welk vignet ik moet kopen. Verschillende sites, waaronder de ANWB, geven aan dat je voor een 1 as aanhanger GEEN vignet nodig hebt. In de boetenota staat dat ik voor de aanhanger een U-vignet had moeten kopen. De boete is dus onterecht. Kan u duidelijkheid verschaffen. Dat ik bezwaar moet maken begrijp ik. Maar ik hoop van u een doelgericht antwoord te mogen ontvangen. 
 

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U heeft een boete van het EPC ontvangen omdat u voor Hongarije geen vignet heeft aangeschaft voor de aanhanger.

De aanhangwagen is gekoppeld aan uw personenauto, welke onder de D1 categorie valt. Op de bon is te zien dat de gegevens van uw auto juist zijn ingevuld en dat ook de categorie (D1) klopt. 
Volgens onze informatie heeft u echter geen vignet nodig voor een aanhangwagen, gekoppeld aan een personenauto met categorie D1. Ook in de meegestuurde informatie komt dit tot uiting. Het lijkt er dan ook op dat de boete onterecht aan u is opgelegd.

Ik raad aan in bezwaar te gaan bij het EPC. Vul alle gegevens die bovenaan in de brief staan in, stuur de bonnen mee en ook de boete. Vraag om een bevestiging van ontvangst. Houd even in de gaten of u een reactie ontvangt en rappelleer anders na 10 dagen.

Meer informatie over Tol in Hongarije, vindt u op onze website.