Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Witte kentekenplaat caravan

Vraag gesteld door W.J.J. Wauben op 12 mei 2020

Vrienden van ons zijn van Engeland naar Frankrijk geëmigreerd. Ze hebben een touring caravan, een Abbey Freestyle 470 uit 2008, en deze kunnen we overkopen. In Engeland had deze caravan hetzelfde kenteken als de auto die haar trok.

In Nederland dient deze caravan gekeurd te worden bij de RDW voor een Nederlands kenteken. Kan ik deze caravan met de eigen auto met een witte kentekenplaat van Frankrijk naar Nederland rijden als de corona-crisis “voorbij” is? Of dien ik mij bij de RDW te melden voor een voorlopig kenteken?

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

U heeft een vraag over het invoeren van een caravan. U wilt graag weten hoe u de caravan kunt vervoeren van Frankrijk naar Nederland.

Vervoer in Buitenland

Voor het vervoer in buitenland geeft het RDW geen kenteken af. U kunt de caravan op een trailer vervoeren of zult bij de buitenlandse autoriteiten moeten navragen welke regels u voor het vervoeren van de caravan moet volgen (let op: dit geldt ook voor de reis door België).

Keuring en afgifte Nederlands kenteken

Op de dag van de keuring kunt u voor het vervoer in Nederland een eendagskenteken aanvragen. Dit kenteken is alleen geldig op de dag van de keuring. Na afgifte na het Nederlandse kenteken mag u de caravan, als u ook aan de overige verplichtingen voldoet, gebruik maken van de caravan.

Voor meer informatie over het invoeren van een caravan vanuit een ander EU- of EVA-land, verwijs ik u graag naar de website van de RDW.

Conclusie

U kunt de caravan vervoeren naar Nederland op een trailer. Alternatief kunt u bij de buitenlandse autoriteiten informeren naar de regels voor het vervoer van een caravan en deze regels opvolgen. In Nederland kunt u de caravan laten keuren en een kenteken aanvragen.