Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onterechte verkeersboete België

Vraag gesteld door op 3 februari 2020

Ik heb een verkeersboete informatiebrief ontvangen van de politie Antwerpen. We zouden te snel hebben gereden en en ons kenteken werd vermeld, hoewel wij helemaal niet in Belgie zijn geweest. Er is niemand te bereiken om aan te geven dat dit niet klopt. Hoe nu verder?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een verkeersboete (informatiebrief) uit België ontvangen wegens een snelheidsovertreding ten bedrage van 53 euro. U was echter niet ter plekke, maar aan het werk. U wilt bezwaar maken, maar u krijgt niemand te pakken. U wilt weten wat nu te doen.

Bezwaar maken
Op de verkeersboete staat aangegeven dat u online bezwaar kunt maken via www.verkeersboetes.be. Eerst moet u het pv-nummer en de identificatiecode invullen (deze staan op pagina 1 van de verkeersboete) en dan kunt u bezwaar maken. Stuur zoveel mogelijk bewijs mee dat u én uw auto niet ter plekke waren. Dit kan bijv. door een verklaring van uw werkgever dat u en uw auto (als dat zo is?) die dag bij uw werkgever waren. Vraag, indien mogelijk, de foto van de overtreding op. Daarop kan wellicht worden gezien dat er een fout met de kenteken is gemaakt.

Lukt het u niet om via de computer bezwaar te maken, dan kunt u een papieren betwistingsformulier aanvragen. Dat kan door te bellen naar +32 (0)22785560.

Ik adviseer u om zo snel mogelijk bezwaar te maken. 

Meer informatie over verkeersboetes uit België vindt u op onze website.