Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Keuken laat los van zijwand caravan

Vraag gesteld door op 10 februari 2020

Ik heb een caravan van 4 jaar oud en heb 5 jaar garantie. Kreeg net te horen dat de keuken los is gekomen van de zijwand. Er wordt nu door de dealer gezegd dat ik contact moet opnemen met mijn verzekeraar maar vraag mij af of dit niet te maken heeft met een constructiefout en of het ook niet onder garantie valt.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

De keuken van uw caravan (Burstner, 4 jaar oud) laat los van de wand/ Hoewel er nog sprake is van fabrieksgarantie adviseert de dealer mij een beroep te doen op mijn caravanverzekering. U vraagt zich af wat uw rechtspositie is.

Garantie

Nu de caravan nog onder de fabrieksgarantie valt, is het aan de dealer om het gebrek te verhelpen, tenzij de dealer kan aantonen dat de schade is ontstaan door onheil van buitenaf, dan wel door onjuist gebruik.

Mocht de dealer kunnen aantonen dat de schade is ontstaan door onheil van buitenaf, dan ligt het op de weg van uw caravanverzekeraar om een expertise te laten uitvoeren om de oorzaak van het gebrek vast te stellen. Mocht blijken dat de schade inderdaad door onheil van buitenaf is ontstaan, dan zal de caravanverzekeraar de schade vergoeden, tenzij deze specifieke soort schade is uitgesloten in de polisvoorwaarden.

Mocht de expert concluderen dat de schade niet afkomstig is van onheil van buitenaf, dan dient de dealer de schade op grond van garantie te herstellen, tenzij de garantievoorwaarden anders bepalen.

Non-conformiteit art 7:17 BW

Mocht de schade niet zijn veroorzaakt door onheil van buitenaf en de schade op grond van de garantievoorwaarden zijn uitgesloten, dan kunt u als consument meestal nog wel een beroep doen op non-conformiteit. Meer informatie hierover vindt u terug op onze webpagina Klachten na aankoop.